Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


pondělí 10. září 2012

Recenze - makeup

MINERÁLNÍ MAKEUP




Minerální makeupy zažívají poslední dobou velký boom. V době, kdy se skoro každý chce vyhnout silikonům, parabenům, konzervantům a jiným chemikáliím v dekorativní kosmetice, která může vážně poškodit vaši pleť. Přísady z nichž jsou minerální makeupy vyrobeny jsou 100% přírodní a jsou určeny i pro vegetariány i vegany. Neobsahují žádnou chemii. Pokud se někdo chce vyhnout silikonům, které by ucpávaly vaše póry, je to pro vás vhodná volba. 



Nemusejí být ale příliš vhodné pro ty, kdož mají velmi suchou pleť a nebo jim například nevyhovuje ani pocit pudru na obličeji. Pravé minerální makeupy (né, nebudeme se tu bavit o tekutých makeupech, do kterých je přimícháno trochu minerálních pigmentů) jsou sypké, suché a pleť proto mohou vysušovat. VŽDY! JE NUTNÉ POD NĚ POUŽÍT PODKLADOVÝ KRÉM. Nikdy nepoužívejte suchý minerální makeup bez toho, abyste předtím pleť hydratovaly a to i přesto, že máte mastnou pleť (pokud jste jedni z těch, které mají mastnou pleť použijte podkladový zmatňující krém - nebudete se tolik lesknout, krémy budou lehké a pleť přesto budou hydratovat). 

Pro mastnou pleť je jinak tento makeup velmi vhodný i pro pleť s rozšířenými póry či černými tečkami, protože pokud s ním budete dobře pracovat - tak jak se má (chce to cvik), minerální makeup je schopný zakrýt jakékoli nedokonalosti pleti. 


Makeupy je vhodné nanášet dobrým hustým kulatým štětcem - například kabuki, nebyl na škodu myslím ani flat top brush ->tím však nanášejte makeup jen na celou plochu obličeje za účelem sjednocení pleti a vytvoření jemného sametového vzhledu. Pokud chcete zakrýt drobné nedokonalosti jako např. akné, černé tečky, zarudnutí, jizvy, kruhy pod očima, je nutné pracovat s drobnými plochými štětci - manipulace s nimi je náročnější, ale pokud se to naučíte, můžete od té chvíle zahodit všechny vaše korektory, protože je minerální makeup velmi dobře zastoupí. Štětce přímo na minerální makeup prodává například i firma Bare Escentuals - seženete v Sephoře - a to dokonce i v sadě s makeupy. 



V podstatě když si takový minerální makeup pořídíte, nebudete potom už potřebovat korektor či pudr. Můžete si pořídit ale i tak více odstínů minerálních makeupů, za účelem lepšího tvarování obličeje. A je rovněž možné pořídit si minerální tvářenky, bronzery či oční stíny.

Rozhodně si ale myslím, že tyto makeupy budou vhodnější pro léto či jaro, na zimu by pleť asi opravdu až přespříliš vysušovaly. Navíc pokud trpíte v zimně lišeji, ekzémy a pod...no, víte asi všichni moc dobře, co udělá například pudr na suchých místech - jen je zvýrazní a vypadá to pak ještě hůř :D

Makeup je možné vrstvit, pro lepší krytí. Někde jsem dokonce četla, že je možné prášek smíchat s vaším oblíbeným denním krémem a ten poté nanést jako klasický tekutý makeup - dosáhnete prý tak rovnoměrného pokrytí.

 Já osobně jsem měla šanci vyzkoušet minerální makeupy firmy Everyday Minerals a Sassy Minerals. Obojí funguje tak nastejno řekla bych...prášek jako prášek :) Pigmentace je velmi dobrá. Pod makeup používám jak lehký hydratační krém (okurkový od Ziaji), tak i bázi pod makeup. Nerada bych totiž, aby mi minerály ucpávaly mé již tak rozšířené póry a i přesto, že si pleť čistím micelárkou od Biodermy, která odstraní z pleti snad úplně všechno, nebudu riskovat případný vznik dalších ucpaných pórů. 

Tento makeup nepoužívám na celý obličej, jen na korekci zarudnutí v okolí nosu, zakrytí černých teček či maskování kruhů pod očima. Něco vám tedy povím, pokud si tento makeup pořídíte a zakryjete s ním klidně i jen vaše drobné nedokonalosti - WOW! Jsem sice pořádně nenalíčená, ale má pleť vypadá fakt bezvadně :) Bohužel já nemám žádný kabuki brush ani flat top brush, a makeup nanáším širokým plochým štětcem na širší plochy a úzkým drobným plochým štětcem na drobnosti - musím říct, že při použití toho drobného štětce mne pigmentace nadmíru překvapila.

 Pro toho, komu vyhovuje přirozené líčení, které je nenápadné je to vhodná volba :)

Můžete se podívat na pár fotografií, kde jsem minerální makeup použila - pro lepší představu jsem jej nanesla jen na půl obličeje :) Na levé straně byl použit minerální makeup Sassy Minerals a na pravé není nic :)





Jak vidíte na mou suchou pleť to úplně to pravé ořechové nebude, tedy ne na celý obličej, lokální krytí bude i tak fajn. :)
Kdyby se mne znovu někdo ptal, kde že jsem to vzala ty vzorky, tak říkám, že jsem je KOUPILA na omlazeni.cz od jedné slečný - 9 vzorků za 60,- Kč i s poštovným a balným. Bohužel žádnou podobnou nabídku už tam nemá :/ Zkuste se poptat třeba v Sephoře, jestli vám nějaký vzorek neposkytnou. Nebo na stránkách http://www.pureskincare.cz  , kde prodávají minerální makeupy Everyday Minerals, je možné zakoupit si vzorek některých makeupů za 39,- Kč. Ale asi si k tomu přičtěte nějaké to poštovné a balné :)

Tak co? Jdete do toho? :D :)

Anetthe xSCHIZOPHRENICx :))





2 komentáře:

  1. Parádní :) To musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. jé, všechno vypadá moc pěkně :) minerální makeup se chystám vyzkoušet už dlouho :)

    OdpovědětVymazat