Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


sobota 8. září 2012

Recenze - makeup

Dermacol Makeup Cover

Malý zázrak mezi drogérijními makeupy




Krátký článek o jednom z makeupů, který dosáhl u většiny žen velkého úspěchu. Jak jistě dobře víte, tento makeup jsem vám doporučovala už v jednom z mých úplně prvních videí a stále vím co říkám - ŽE ZA KOUPI ROZHODNĚ STOJÍ! :D Pracuji s ním již přes dva roky! (je to neuvěřitelné, ale je to tak a i po dvou letech tento makeup nehodlám měnit) a nemohu si jej vynachválit. 

A čím, že se tento makeup proslavil a čím si tedy získal i mne samotnou? Jednoznačně svou superkrycí schopností! Tento extrémně krycí MAKE-UP COVER vznikl prý jako jeden z prvních krycích make-upů v Evropě i ve světě. Jeho receptura byla vyvinuta ve Filmstudiu Barrandov v Praze pro potřeby profesionálních vizážistů a poté prodána do Hollywoodu. WOW! Ani trochu se nedivím, protože s tímto makeupem je možné zakrýt snad absolutně všechno. Mně si získal i díky svému širokému výběru odstínů, který zahrnuje i super světlé odstíny pro bledulky. Jako jediný makeup z drogérií nutno dodat. 





Nejsem jistě jediná bledule v ČR, která tento makeup ocenila. Víte jistě, jak mne neuvěřitelně rozčiluje ten příšerný "výběr-nevýběr" odstínů makeupů z drogérií - značky jako Maybelline, Rimmel, Astor, Essence, NYC, Catrice a pod. Absolutně nic pro mne. Ještě mi prosím pěkně vysvětlete..který pablb přišel na to, že se pro tuzemských trh hodí tak tmavé odstíny makeupů s podtónem do oranžova?? Tady si někdo plete mírný podnebný pás s tropickým ne? Nebo je to reklamní trh pro to, jak zvýšit tržby salónům se solárky? Tyhle makeupy jako kdyby úplně křičely do světa: ,,Hele, kup si mě a zaplať si rovnou pár hodin v solárku! Protože je do děsně in chodit oranžová jako mrkev!". Není potom divu, že když jsem před dvěma lety narazila na takto světlý odstín makeupu, jakým je 208 od Dermacolu (Makeup Cover), byla jsem v sedmém nebi. Víte, na druhou stranu nemám nic proti milovnicím solárií, opálení či tmavých a oranžových makeupů, proti gustu....každému se líbí něco, ale proč diskriminovat bledule tím způsobem, že pro tuzemský trh neposkytnu větší množství světlejších odstínů?? Miluji běloskvoucí, řekněme až aristokratickou pleť, která ve mně hold i vyvolává takový vznešenější dojem. Na druhou stranu většina naší populace si stěžuje na romské spoluobčany, naváží se do jejich barvy pleťi a pak se hodiny v měsíci smaží v soláriích nebo u moře, aby dosáhli snad i podobného odstínu! To mi přijde absolutně směšné :D

No teď dost rozkecávání o ničem a zpět k makeupu :) Vybrat si můžete z fascinujících 12ti odstínů! S podtóny do růžova i olivovým podtónem. Jedinou nevýhodou je, že né všechny tyto odstíny jsou v drogériích či parfumériích k sehnání. Objednat si jej vždy můžete na internetu, ale jak správný odstín poznat?! Určitě doporučuji navštívit spíše soukromé drogérie, které výrobky značky Dermacol ve svém sortimentu mají. Zde nebývá často problémem domluvit se na tom, aby vám požadovaný odstín doobjednali, či se u dealera zeptali na vzorek. :)






Nutné je si ale uvědomit ten fakt, že je tento makeup velmi hutný a těžký - jak jinak by potom také dosáhl takových krycích schopností, že ano. :D Nebude to tedy nic pro dámy s mastnou pletí či aknózní pletí (tam by se dalo snést pár hodin s použitím báze pod makeup, ale je třeba mít na paměti, že aknózní pleť jinak potřebuje dýchat a to skrze tento hutný makeup zrovna moc nelze). 

Určitě tedy tak jako tak pod makeup doporučuji bázi, bez ní by to moc nešlo. Makeup má tendenci občas se spékat, pokud se zpotíte, ale pokud použijete kvalitní bázi, drží tam kde má. Rozhodně je vhodné jej i přepudrovat fixačním pudrem - stačí transparentní, protože makeup je pigmentovaný až až a navíc transparentním pudrem zabráníte vzniku dalších nevzhledných map na obličeji, které by jinak pigmentovaný pudr způsoboval. Další věcí, kterou musím zmínit je to, že je vhodnější spíše pro chladnější dny, tedy pro podzim či zimu. V létě a tropických vedrech by totiž nadělal myslím více škody nežli užitku, spíše tedy pokud máte v plánu jej nanášet na celý obličej. Tím jak je makeup silně pigmentovaný vytváří silný efekt masky na obličeji. To je jeho nevýhoda bohužel. Nicméně vám ale nic nebrání makeup používat místo korektoru :) Snadno s ním zamaskujete kruhy pod očima, pupínky, zarudnutí a pod a nepotřebujete k tomu haldu korektorů v různých odstínech zelené, fialové či žluté barvy. Stačí jeden tento makeup a máte vystaráno a s nedokonalostmi je amen :) 

Mezi výhody Dermacolu Makeup Cover je, že obsahuje SPF 30! Nemusíte se tedy bát negativního UV záření a v zimě jej používám jako takovou ochranou vrstvu před mrazy. Obličej totiž hezky obalí a schová a mrazy tedy poté nemohou pleť tolik namáhat a vysušovat. 

Také musím upozornit na jeho balení. Makeup je v kovové tubičce - podobně jako tempera - a tato tubička je potřená zlatavou barvou. S balením mám celkem velké problémy, při každodenním používáním se v ní vytvoří praskliny a makeup pak z ní leze všemi směry ven při každém stlačení. Krom toho zlatá barva se později z kovu odlupuje a ulpívá na rukou a všude možně. Já si proto tento makeup vymačkám do nějakého uzavíratelného kalíšku a v tom jej uchovávám.

Čím je tento makeup vhodné nanášet? Určitě houbičkou, nebo pak prsty. Co se týče štětce mám dojem, že kabuki by na něj vhodný moc nebyl a plochý štětec také ne, zanechával by jistě v makeupu stopy. O stipple štětci se tu ani bavit nebudeme, ten je sám o sobě vhodný jen pro tekutější makeupy. 

A kolik tento makeup stojí? Zhruba něco do 150,- Kč a mě díky tomu, že ho stačí jen maličké množství, vystačil i na celý rok užívání. Samozřejmě vás vyjde levněji, pokud tento makeup seženete v kamenném obchodě, protože když jej objednáte z internetu, je k tomu třeba přičíst poštovné a balné, ale i tak se tento makeup vyplatí. :)

Máte i vy zkušenosti s tímto makeupem??


Anetthe xSCHIZOPHRENICx :))

6 komentářů:

  1. Já mám 208 který používám na kruhy pod očima, a 212 která mi docela ladí s pletí ( potřebovala bych o odstín světlejší ) a tu používám na zakrytí nedokonalostí jako větších pupínků apod. jen ho musím nanášet pod oči doopravdy minimum jinak mi pleť vysuší ( pozn. používám krém i bázi pod make-up ).

    OdpovědětVymazat
  2. určo si ho koupim i když mám trošku akné no spíš rozšířené pory tak myslim že na ty pupínky bude bezvadnej a na ty kruhy pod očima taky :))

    reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho sehnala v DM za 119 Kč. Díky tvé recenzi jsem objevila přesně to co jsem potřebovala. Skvěle kryje ať už ho používám jako korektor nebo make-up na celý obličej. Bázi nepoužívám, pouze si obličej mažu denním krémem, přepudruji a problémy s ním nemám. A vydrží celý den! Což je super.

    OdpovědětVymazat
  4. Já už tenhle make-up používám hodně dlouho právě na zakrývání pupínků a je výborný! Taky patřím k těm světlým typům,takže mám ten nejsvětlejší.

    OdpovědětVymazat
  5. Já používám AKNECOLOR,který má neuvěřitelné krycí schopnosti a není tak moc hutný. Mám mastnou pleť a zcela mi vyhovuje. V dostání je ve dvou odstínech- světlý, tmavý. Já používám ten světlý, (který opravdu světlý je:D) nemíchám je. Cena cca 110kč. K dostání je v lékárně. Fakt doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  6. Já se s ním taky moc spokojená,doporučila mi ho moje "tchýně",jinak bych si ho v dorgérce ani nevšimla....nejlepší je že je tak levný a vydrží hrooozně moc dlouho a mám po něm krásnou pleť,jak vyretušovanou:D...neýhody teda jsou že je moc hustý,ale když ho dám chvíli ke kamnům tak už jde rozetírat mnohem líp :DDDD a taky mi dost vadí že se nevsakuje... i na konci dne když se někde na obličeji poškrábu,mám ten make-up pod nehtama :D a i když si dám matující pudr tak se lesknu..ale nci není dokonalé a já u něj zůstávám,koupila sem si postupně dva odstíny-213 a 215 (na zimu a léto)v Rossmaně za 129,- :DD

    OdpovědětVymazat