Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


čtvrtek 6. září 2012

Laky na nehty

NUDE LAKY 

+

Yellow Stop


Ahojkyy :)), takže vzhledem k tomu, že už mám od 4. září státnice konečně naprosto za sebou (z historie zázrakem za 2) a jsem odteď ten bakalář jo :D, tak jsem tu s krátkou recenzičkou tří laků na nehty, které jsem si nedávno pořídila a ozkoušela. Začneme s nude laky, které byly hitem i letošního jara a léta.


Vůbec první nude lak, který jsem si pro tuto sezónu pořídila je od firmy Essence z řady Nude Glam v odstínu 04 Iced Latte. Je to rozkošná světlá krémová nude barvička. Víte, velký problém, který jsem při výběru toho správného nude laku měla, byl výběr odstínu, totiž...velká řada nude odstínů má podtón s příměsí oranžové či okrové (př. Essence Nude Glam 03 Cookies and Cream) a to není nic pro mne, nejenom že se mi takovéto odstíny nelíbí, ale navíc se ani snad nehodí k tónu mé pleti. Nicméně, zpět k odstínu 04. Barva je tedy opravdu skoro jako caffe late :D Je to nádherná krémová pudrová barva, podtón spíše do meruňkova, bez nějakých třpytek, shimmeru a podobně.
 Lak jsem si pořídila již s tím jejich novým balením. Je úhledné, elegantní a větší, taky k tomu úměrně dražší (cena 39,- Kč, což je ale stále ještě fajn :) ), štěteček se drží lépe a je širší, plochý, do kulata zastřižený. Na pár blozích jsem četla stížnosti ohledně špatně zastřiženého štětce, ale na ten svůj si nijak zvlášť nemohu stěžovat, asi jsem měla nějaké štěstí :D. Co se týče krytí, kryje celkem dobře i v jedné vrstvě,ale já si stejně vždy nanáším dvě. Nedělá žmolky, pruhy ani nic podobného, krásně se vyrovná. Jinak co se týče výdrže s tím vám asi moc nepomůžu. Soudím podle recenzí jinde, že výdrž bude průměrná 2-3 dny, pokud použijete base coat a top coat tak snad i déle. Ale já laky totiž nanáším na gelové nehty, takže tam je výdrž 100%, nic se neodloupe a mohli byste to tam nechat, dokud to neodroste :D



Druhý lak patří sice do nude kolekce, i když "tělový" tedy moc není :D. Je to lak od firmy Catrice z řady Ulti Mate Nudes v odstínu 090 Karl Says Trés Chic. Totiž před státnicemi jsem občas brouzdala kvůli odreagování na netu a narazila jsem na jednom blogu na fotky tohoto laku a naprosto jsem se do něj zamilovala, zkrátka jeden z mých "must have" záležitostí :D Na mou duši, když ten lak vidíte, vybaví se vám ta jahodová náplň z Mrože (toho nanuka), je to jako utřené jahody se smetanou a ještě trošku krémovější. No naprosto okouzlující. Barva mne zkrátka zaujala na první pohled a každou chvíli, kdy se na své nehty podívám, rozplývám se nad ním zas a zas. Musím přiznat, že jsem podobnou barvu ještě jinde u drogérkové kosmetiky neviděla, tahle je první. Je opět krémová, bez třpytek či shimmeru. Štětec je opět široký a plochý, ale opravdu precizněji zastřižený do kulata, nežli u laku od Essence. Manipulace s ním je na jedničku. Krytí je dobré i v jedné vrstvě, ale to bych to nebyla já, abych jako vždy nepoužila dvě :D. A co se týče výdrže, na mých gelovkách drží jak přibitý a na přírodních nehtech bych soudila zase tak ten průměr - 3 dny. Já jsem do něj těch 60,- Kč investovala už jen kvůli jeho kouzelnému odstínu :).



A tady ostatní odstíny Ulti Mate Nudes od Catrice + vzorkovník






Třetí lak, který vám chci doporučit, je lak od Essence z kolekce Studio Nails - Pro White Nail Hardener. Ten lak jsem si nekoupila kvůli tomu, že by měl údajně nehty posilovat - z tohoto hlediska ho také nijak nesoudím, protože s ním přetírám mé gelové nehty, na nich není co posilovat :D Pořídila jsem si jej ale proto, že mi došel můj Yellow Stop ze sady na modeláž gelových nehtů. K čemu Yellow Stop slouží? Takové laky mají - jak již jejich název napovídá - odstranit žlutý podtón nehtů, nebo projasnit například bílé špičky nehtů při francouzské manikůře. Docílí toho za pomoci UV filtrů. (je zbarvený do fialova a tím neutralizuje žluté odstíny). Nehty vybělí velmi dobře. Já jej používám momentálně po zkušenostech s Yellow Stopy i jako topcoat, protože oni po zaschnutí vytvoří takový řekla bych.. no skoro až gumový povrch, na nehtech mi pak vždy déle vydržel. Jediné, co by Vám mohlo vadit je to, jak dokáže barvu laku zkreslit (někdy to nemusí být na škodu, pokud chcete barvu svého laku pozměnit, jen ho přetřete podobným Yellow Stopem a je to :D). Výsledek toho, jak takovéto laky s UV filtry pozmění odstín laku, můžete vidět na fotografii. Odstín nahoře je čistě 04 Iced Latte a odstín dole byl 04 přetřený lakem od Essence Pro White Nail Hardener.



Tak a to by bylo ode mne co se týče recenzí na laky na nehty prozatím vše.

Mějte se pěkně :)))

Anetthe xSCHIZOPHRENICx

11 komentářů:

  1. Taky jsem se zamilovala do té Catrice :OOO ♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Nějaký odstín jako je ten Essence už strašně dlouho hledám, paráda, naklušu hned do drogérie.

    OdpovědětVymazat
  3. srdecne blahozelam Anetka, tak sme to zvladli obidve:o) laky sa mi neskutocne pacia, skusim sa po nich poobzerat aj u nas V Nitre, predtym som pouzivala dost tmave a take kikirikave farby, uz som sa trochu unormalnila, take jemne na mne vyzeraju stokrat lepsie:o) tesim sa na nove clanky a videa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Je dobře, že už to máme obě dvě konečně za sebou! :) A určitě se po těchto lacích na nehty mrkni. Budu se snažit přidávat články pravidelně, dnes jsem přidala článek z dnešního beauty veletrhu a postupně budou přibývat další recenze a tak :)

      Vymazat
  4. Ten zpevňovač mám doma. Nejen, že nehty vybělí, trochu je i zpevní ;) ale po nějaké době mi hodně zhoustnul.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc gratuluju ke státnicím, jsi šikovná =). Můžu se zeptat, jestli jsi u státnic měla Suchánka nebo Šedivýho?

    Jinak ten lak od Catrice asi nutně potřebuju! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :) Nakonec jsem u státnic měla Drahomíra, ale byl dobrý, snažil se hodně pomáhat za pomoci těch jeho otázek (někdy i tak primitivních pravda, že jsem na odpověď prostě nepřišla :D). No ono taky...šla jsem na potítko až někdy v půl šesté večer a zkoušel mne něco před šestou. Všichni byli unavení, já taky, ale je to za mnou, mám velkou radost :)

      Vymazat
  6. Gratulujem Anetka:)...pánečku mne sa páčia všetky tie laky hehe:)ale hlavne sa mi páčia tvoje nechty:)nikdy som gelové nechty nemala ale páči sa mi ten tvar,nechcela by si nám ukázať (video,fotky) ako také nechtiky robíš?
    a inač ja som už dlho tvoj fanda:)si veľmi sympatická a mám rada tvoje videa:)

    OdpovědětVymazat
  7. já mám vybělovač na nehty od Gs a ten je teda úžasnej mojí odrostlou část nehtu kterou mám takovou světle žlutou krásně vybělí :))

    reginanailpolishes.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. ten pro white ... mám taky a je úžasnej :)

    OdpovědětVymazat
  9. dneska sem tak brouzdala drogerkou a ve výprodeji jsem narazila na ten lak od catrice. Je fakt úžasný a stál mě jen 30 Kč.:)

    OdpovědětVymazat