Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


pátek 22. června 2012

Gelové barvy na vlasy

Příjemné páteční odpoledne, mám tu pro vás článek týkající se gelových barev na vlasy. :)



Předně chci říct, že tímto článkem nechci nikoho nutit do toho, aby si obarvil hlavu na modro. Píšu ho proto, že vás chci seznámit s mými zkušenostmi s těmito barvami a popřípadě vám poskytnout pár tipů, které se mi osvědčily.

A ano, vím, že tyto barvy jsou pro mnohé diskutabilní, že se to nemusí líbit každému. Pokud chce někdo zůstat u klasiky (černá, hnědá, blond), tak ať si tam klidně zůstane, ale nerada bych pod tímto článkem četla komentáře tipu: "jak z cirkusu" "to je otřesné" "zavřít do blázince" "ta to nemá v hlavě v pořádku" "v tom bych nevylezla ani k popelnicím" a podobně. Takové narážky slýchám již pár let a věřte mi, že i když mám na hlavě fialovou či modrou, neznamená to, že mi hráblo, nebo že jsem narkoman, nebo že mám v hlavě nas... no :D Tak to jen tak z úvodu a teď již k věci. :)

Gelové barvy na vlasy jsou mládeží vyhledávané už hezkých pár let, není to tedy žádná novinka. Jak již jejich název napovídá, složení těchto barev je na gelové bázi. Zpravidla tak neobsahují ani peroxid, ani amoniak či ani čpavek, proto je známo, že vlasy sami o sobě nijak neničí. Jsou to však barvy polopermanentní, ulpívají jen na povrchu vlasu a proto se velmi rychle smývají (k tomu se dostaneme později) Oblíbenými se staly ale především pro jejich širokou škálu odstínů, od bílé, přes žlutou, zelenou, modrou, fialovou, růžovou, červenou, oranžovou až například k černé.

Gelové barvy na vlasy vám muže nabarvit kadeřnice, ale můžete je v klidu aplikovat i doma (tak to činím já).
Mezi nejvyhledávanější značky gelových barev patří jistě barvy Directions či Manic Panic. Nevýhodou těchto barev je jejich cena, kelímek zpravidla stojí okolo 200-400. Kelímek vám sice vydrží na více použití (obzvlášť pokud barvíte jen pár pramínku), ale na druhou stranu musíte barvu aplikovat častěji, nežli barvu klasickou. Tyto barvy lze nejlépe sehnat na internetu, v běžných drogériích je nenajdete. Často se dají sehnat také v metal shopech a podobně.


Gelové barvy chytí nejlépe na velmi světlé vlasy, pokud máte vlasy tmavé, s výrazným barevným účinkem nepočítejte. Nejlepší je vlasy před aplikací "gelovek" odbarvit (to je jediná možnost, kdy mohou gelové barvy na vlasy vlasům nepřímo škodit, odbarvování vlasů totiž vlasy ničí).
Tato barva obarví jinak vše kam se dostane, je potřeba být opatrný a rukavice jsou nutností. Doporučuji před aplikací například čelo a uši potřít vazelínou. 
Barvu nanášejte jen na čisté omyté vlasy. Jinak barva špatně chytí (navázala by se totiž jen na prach, nečistoty, popř. stylingové připravky a při nejbližším mytí by se o to více vymyla). Barva také lépe chytá pokud ji nanesete na vlhké vlasy, nežli na vlasy suché. A vlasy musí být omyté jen šamponem, žádné kondicionéry i masky!! Ty si na vlasy dejte až po barvení.
Jak jsem již zmiňovala výše, tato barva se vymývá a to velmi rychle. Nemůžete si myslet, že vydrží například tak jako barva permanentní (běžně z drogérií). Ulpívá na povrchu vlasu a při každém mytí se smyje o nějaký ten odstín. Pokud si tedy myjete hlavu každý den, zapomeňte na ni, byly by to pro vás vyhozené peníze. Navíc pokud používáte větší množství stylingových připravků (laky na vlasy apod.), smývání barvy to ještě více urychlí. Tipem jak prodloužit životnost barvy na vlasech a jak docílit i intenzivnějšího odstínu je vlasy po barvení omýt octovou vodou. Krom toho platí zde pravidlo, že čím déle barva na vlasech bude, tím více zapůsobí, nemusíte ji tak smýt již po půl hodině, ale nechte ji působit klidně 2 - 3 hodinky pokud máte čas.
Častým dotazem bývá, zdali je možné sehnat podobné "barevné" barvy, které by se nesmývaly. Řikám ne, nebo o nich alespoň nevím. Krom toho je třeba mít na paměti, že se tyto barvy nevymývají jako barvy klasické (tedy, že by byly světlejší a světlejší), ale z růžové často vzniká nevzhledná barva grepu, z tyrkysové či modré brčálově zelená. Buď je pak třeba vlasy perfektně omýt, či obarvit zpět na vaši barvu původní.

A protože i já jsem propadla kouzlu gelových barev (je to už hezkých pár let zpátky, ale fotografie z dob červených, oranžových či růžových vlasů nevlastním), můžete se podívat na to, jak můžou takové barvičky vypadat :)
Mějte se hezky
Anetthe xSCHIZOPHRENICx







12 komentářů:

  1. nikto by nemal odsudzovat druheho na zaklade vzhladu, taketo farby su uzasne a ked to niekto s nimi vie, tak je to este lepsie, ved na to treba tiez zrucnost vediet si vlasy zafarbit tak aby to ladilo k pleti ale hlavne k osobnosti, tebe pristanu prave chladne farby, ktorymi sa väcsinou obklopujes, takze opät je vidiet ze si aj v minulosti vedela co ti pristane, super prispevok

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem zastáncem toho, že soudit podle vzhledu je nesmysl. Když si to tak vezmu mám kolem sebe hodně lidí, kteří například nosí dredy a někteří chodi na vysokou a jeden kamarád je například velmi talentovaný fotograf, pořádá workshopy a tak. Barvičky jsou to nádherné :) Mně se momentálně nejvíce líbí ty pastelové (světle růžová, lila a tak), taky bych si přála nějakou takovou :) Je to pravda, že mi sedí více chladné odstíny, možná proto se například právě v těch podzimních barvách vůbec necítím dobře. Jsem moc ráda, že se ti článek líbil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám barvy Directions a s odstíny jsem velice spokojená :) Barvu si nanáším sama ( mám barevnou jen ofinku a dva proužky ) a jde to s ní dobře, je ideálně hustá, a už jí nemusíte s ničím míchat. jen to vymývání :( ale prý barvy Menic Panic vyrobily nové barvy, které prý vydrží o 30% déle :) tak to časem zkusím.
    jinak Anet moc pěkný článek :) Ať žijí gelovky! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Barevné vlasy jsou kouzelné! Teď se chystám na růžovo :)
    Je to střelený a proto se mi to líbí :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Funguje to i na hnědé vlasy? Chtěla bych mít fialové konečky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když píšu že to chytne jen na světlou blond, tak tím skutečně myslím, že to chytne na světlou blond :D Takže ne, na hnědé vlasy to nechytí, musíš si je nejprve odbarvit :)

      Vymazat
  7. tyhle barvy se mi moc líbí, ale vzhledem k tomu, že se mi vlasy rychle zamastí, tak pro mě by to asi dobrý nebylo... nevíte někdo o barvách, který by držely, snažím se je sehna, ale nikde nemaj barvy v těhlech odstínech... (scháním světle modrou a fialovou, kdyby někdo něco věděl, odepište pls)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trvale "šílené" barvy si nech udělat třeba v Tribu, nebo v podobně "ulítlých" typech kadeřnictví... :o)
      Jinak já podobný barvy kupovala v Polsku za dost levno, ale taky se asi po 5ti mytích smyly :o/...
      papa Ev

      Vymazat
    2. jéééé, děkuju moc... jinak taky se jmenuju Eva... xD

      Vymazat
  8. Používám Manic Panic.První jsem měla tyrkysovou a o týden později mi každý říkal vodníku.No ale přežila jsem to.Teď mám tu výhodu že mám číro,takže té barvy tolik nespotřebuju :) :D

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj Aneta potrebujem poradiť chcem si dať na ofinu fialovú a na zadnú stranu tyrkysovú (ja mam krátke vlasy či sa mi to bude hodiť)

    OdpovědětVymazat