Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


čtvrtek 9. srpna 2012

Návrat do reality

Zpátky ze Šumavy




Krásný den všem :),

i když pro mě teď tolik krásný není. Jsem po měsíci doma zpátky doma (minulý rok to byly dokonce dva měsíce a půl, co jsem byla pryč) a víte, vždycky je to pro mne celkem náročné vracet se z krásné čisté Šumavské přírody zpátky sem do středních Čech do okolí Mělnicka. NP Šumava a vůbec pak celkově i jižní Čechy prostě mají své kouzlo..co vám budu povídat - JE TAM NÁDHERNĚ! Vždy když se při cestě domů přibližuji středním Čechám svírá mne úzkost, padá na mne deprese. Žádné lesy, žádný čerstvý čistý vzduch, žádné kopce a hory, všude špína, 
paneláky a podobně. Už jen na těch vesnicích je ten neuvěřitelný rozdíl znát. Na Šumavsku jsou většinou vesnice jako z pohádky a tady je to spíš o tom vesnici projet co nejrychleji a déle se raději nezdržovat :D Radost z pobytu v horách mi nezkazily ani časté deště a podstatně chladnější počasí (zhruba nějakých skoro 8°C teplotní rozdíl - řikám vám narovinu, že tady se vyloženě peču! :D na Šumavě jsem spala pod dvěma peřinama a pod sebou jsem měla deku a tady ze mě jen lyje a to nemám na sobě už skoro nic :D)

Pro případ, že by někoho zajímalo proč že na tu Šumavu jezdím a proč jsem tam vždy tak dlouho, je to proto, že tam jezdím už čtvrtým rokem na brigádu...pravda, letos to bylo naposledy, neboť je konec brigádám a studentskému životu. Před pěti lety jsem narazila na internetu na inzerát, že shánějí do jednoho penzionu brigádnice, odpověděla jsem na něj a od té doby jsem si zajistila na čtyři roky nádherné prázdniny v hlubokých Šumavských hvozdech, konkrétně v obci Srní...kde prakticky lišky dávají dobrou noc, ale vůbec mi to na to léto nevadí. 
Člověk si odpočine od toho shonu, od internetu, od televize (né, že by v Srní nikdo ani jedno z toho nevlastnil, ale to jen asi já na svém pokoji "postrádala" jak internet, tak i televizi :D), člověk je rád, že vypadne z každodenní rutiny a zažívá něco nového, něco pro každé léto příznačného a neopakovatelného. Tam pro mě nebyl problém jít po 12ti hodinách v práci (dělala jsem tam servírku) ještě na procházku, podívat se na Vydru nebo na Staré Srní na ty Sruby a podobně. Není divu, protože jsem jedna z těch, která zkrátka od přírody přebírá její energii, takže o únavě moc nemohla být řeč. Né že bych spánek vůbec nepotřebovala, ale stačilo mi, projít se lesem a byla jsem částečně jako znovuzrozená...jistě mi rozumíte ne? :) Procházíte se, všude klid, jen ptáčci zpívají, všude luční květiny (na tu mou alergii pravda nic moc :D), tu vidíte běžet srnku, tu veverku, tu uzříte čmeláka na bodláčku, pak se procházíte kolem Vydry či kanálu a posloucháte jak zurčí voda a v ní pozorujete pstruhy a můžete klidně mlčet a je vám ledacos v tu chvíli fuk. No učiněný ráj. :)


Je tedy fakt, že úplně přesně nevím, zda-li bych tam zvládla žít jakože napořád, to by bylo celkem složité a obtížné, ale takhle na to léto to byla zkrátka paráda. :)

Proto doufám, že mi snad odpustíte, že jsem si v Srní měsíc léčila můj psychický a fyzický stav narušený shonem měsíců předchozích (stres, nervy ze školy a tak dále), že jsem si užívala hor, procházek a místních - na mou duši nejlepších lidí na světě! :), místo toho abych běhala po vsi a sháněla se po wifi, abych alespoň postla něco na blog. :D :)

Taaaak, ale jelikož jsem už doma a učím se na ty mizerné státnice :// najdu si určitě čas konečně na přidávání článků sem na blog i na točení videí a KONEČNĚĚĚ i na mnou slibované Giveaway :)

No a jdu tedy něco napsat.....takže zatííííííííííííím :)

3 komentáře:

  1. ahoj anetka, moja babicka dnes oslavila 89 rokov a som tiez strasne rada, ze ju mam, zazili sme spolu velmi vela veci, nevymenila by som ju za nic, uzi si prazdniny aj babickinu kuchynu, tesim sa na dalsie videa a clanky:o)

    OdpovědětVymazat
  2. to já sem byla taky na šumavě a to se nedá srovnávat se zdejšími lesy tam je skoro každej potok čistej tak že se dá z něj pít.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Srní je krásně a hlavně klid. :)
    http://andrea--bone.blog.cz/

    OdpovědětVymazat