Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


úterý 26. června 2012

Léky na soustředění

 Učeníčko mučení


V tomto příšerně dlouhém článku vám povím něco málo o mých zkušenostech s léky - konkrétně GERATAM, PIRACETAM, PIRABENE, které mají u člověka zlepšit schopnost soustředění a zapamatování. Tento článek jsem zprvu nechtěla psát (stejně tak jako se mi moc nechce točit video, ale přesto to udělám), protože nechci abys si studenti pak začali tyto léky kupovat ve velkém, začali je nezodpovědně používat dlouhodobě, stali se na nich závislými či si na základě jejich dlouhodobého užívání poškodili své zdraví. Já sama jsem je užívala jen po nezbytně nutnou dobu před státnicemi a ihned po státnicích jsem snižovala dávky a pak je užívat přestala a jsem ráda.

Je třeba si uvědomit, že tyto léky nejsou žádnou hračkou ani něčím jako paralen, brufen, či vitaminy. Je třeba pečlivě dodržovat pokyny k jejich užívání a používat je pro vlastní potřebu jen po dobu nezbytně nutnou. Tyto léky jsou totiž jinak předepisovány dětem trpícím například dyslexií, či seniorům trpícím stařeckou demencí. Jsou však i volně prodejné bez lékařského předpisu.

Jak jsem se k těmto lékům dostala? Četla jsem o nich na internetu, ale nebylo to tak, že bych si pro ně poté okamžitě běžela do lékárny. Dlouho jsem nad jejich koupí uvažovala a přečetla si několik informací a článků, ve kterých se studenti svěřovali se svými zkušenostmi. Bylo to v době, kdy jsem začínala pracovat na bakalářské práci (takže únor či březen), chyběla mi spousta povinné četby do státnic, na státnice jsem se ještě nezačala učit, do toho tu bylo samozřejmě zápočtové a zkouškové období a spousta referátů, seminárních prací, recenzí a podobně. (Kdo chodí na vysokou ví, jak to na vysoké s takovými pracemi chodí. Není to jako na střední či základce, že si stáhnete článek z Wikipedie, vytisknete a referát je hotov :D O zkušenostech s chodem vysoké školy můžu napsat v nějakém dalším článku, pokud budete mít o to zájem :) ) Zkrátka mozek se mi začal zahlcovat haldou informací, přidal se k tomu stres a já se zaboha nemohla soustředit, to co bych se jindy učila za den, jsem byla schopna se naučit tak za dny tři. 

Nakonec jsem se rozhodla, si léky koupit. Přišla jsem do lékárny a ptala se na Geratam. Lékárník se na mne podíval a zeptal se, na co je potřebuji. Odpověděla jsem se zoufalým výrazem v očích, že mne čekají státnice. Lékárních se pak se pousmál (ale v jeho obličeji bylo znatelné i jisté pochopení, jestli studoval farmaceutiku na vysoké, tak se ani nedivím :D) a sáhl pro jedno z balení se slovy: ,,Takže raději to menší". Následoval krátký výklad o užívání, za který jsem byla samozřejmě ráda. Krom toho na mě lékárník apeloval, že doporučené užívání jsou maximálně! 3 - 4 tablety za den. Chápavě jsem přikývla a zřejmě jsem musela vypadat skutečně zoufale, protože mi poté řekl, že tedy když nebude zbytí, můžu denní dávku zvýšit na 6 denně, ale to už je skutečné maximum. Krom toho mi bylo doporučeno neužívat tyto léky v kombinaci s kávou, protože pak způsobují ještě větší nespavost. 
To je rada k nezaplacení pro ty, který se chystají tyto léky užívat, či pro ty, kteří je již užívají. Jde tu totiž o to, že po těchto lécích i tak nebudete pociťovat nijakou zvláštní únavu, na jednu stranu je - nespat - fajn věc, když se potřebujete naučit kvantum učiva za pár dní, ale je potřeba si uvědomit, že váš mozek spánek potřebuje a bez spánku byste tak za pár dní odpadli léky neléky. To samé platí samozřejmě i pro energetické drinky.


Léky Geratam, Piracetam i Pirabene jsou si hodně podobné, jejich složení je prakticky shodné, takže je jedno, které zakoupíte. Navíc Piracetam i Pirabene vyrábí stejná firma jen pod jinými názvy. Nezpozorovala jsem žádné rozdíly v účincích.



VELMI DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ - Léky je třeba užívat alespoň měsíc před tím, než se začínáte učit, jinak nezabírají. Nemají okamžitý nástup účinku. Pokud si je koupíte týden před "svaťákem" či zkouškami, jsou to zbytečně vyhozené peníze a zbytečně do sebe budete tyto léky cpát. V žádném případě nepřekračujte doporučenou denní dávku, mohlo by vám to jen uškodit. 

Co se týče mých zkušeností s těmito léky, jsou samozřejmě jak kladné, tak i záporné. Mezi klady patří samozřejmě ten fakt, že jsem se na učení skutečně soustředila lépe, zapamatování bylo také mnohem lepší. Ke státnicím mi stačilo si látku jen 2x 3x přečíst, občas něco přeříkat a bylo. Mezi nevýhody však patřil ten fakt, že jsem trpěla nespavostí, což je špatné, protože to znamenalo, že mi po zhruba týdnu a půl intenzivního učení mozek začal "umírat" (přičinou toho bylo samozřejmě již i celkové vyčerpání organismu po posledních šesti měsících stresu ve škole a rovněž i přehlcení mozku informacemi), přestávala jsem se soustředit, vydržela jsem se učit jen zhruba 7 hodin denně, což je velmi málo, jindy jsem schopná se učit alespoň 12 :). Dalším negativním účinkem bylo to, že když jsem si zapomněla prášky vzít, byla jsem jako kdyby mě někdo něčím praštil. Omámená, unavená, nesoustředěná, no prostě připitomněla. To samé jsem pociťovala jakmile mi již lék přestal působit. Musela jsem si vzít hned další a čekat asi hodinu, nežli zabere, to jsem pak poslední dny kolikrát ani neudržela ruce na klávesnici. Já jsem se však v posledních dnech užívání dostala i na dávku 5ti léků denně. 

A teď další důležité varování! V žádném případě nesmíte ihned po zkouškách užívání léků jen tak přerušit, tedy možná pokud užíváte ty tři denně, těžko říct, ale u mých 5ti léku za den už ne. Okamžitě byste odpadli. Je třeba dávku pak nějakým způsobem postupně snižovat (nevím brát třeba jen tři denně další týden a týden na to už jen dva). Já jsem pak například při běžném hovoru trpěla hrůznými výpadky paměti (během jednoho večera s kamarádkou jsem si 6x či 7x nemohla vůbec vzpomenout, co jsem chtěla říct) a byla jsem velmi roztěkaná.

Výsledkem mých zkušeností je, že tyto léky si můžete pořídit, pokud je budete užívat svědomitě a zodpovědně, pak vám mohou dost pomoci. Ale pořád to platí jen pro tu dobu nezbytně nutnou tzn. zkoušky, maturita a podobně.

Pokud byste ale nechtěli užívat toto "svinstvo", či potřebujete něco, co vám může pomáhat dlouhodobě, alternativou pro vás mohou být doplňky stravy obsahující výtažky z Ginkgo Biloby, jejíž účinné látky také zlepšují funkce mozku. S nimi však zkušenost nemám, takže vám neřeknu, do jaké míry zabírají. U nich ale bude také jistě účinek nastupovat až po dlouhodobějším užívání.

Důležitou informací pro dívky a ženy je, že u žen je schopnost zapamatování a soustředění se v období menstruace výrazněji zhoršena. Tělo totiž krvácí a spolu s krví přichází o potřebné železo. Železo je totiž důležitou součástí hemoglobinu v krvi a s jeho pomocí se na hemoglobin lépe váže kyslík, tím pádem má velkou zásluhu na správném okysličování mozku. Jak jistě víme, mozek kyslík spolu s živinami ke správnému chodu zkrátka potřebuje :) Jestli mohu doporučit, pořiďte si i doplňky stravy obsahující železo, které vám mohou rovněž napomoct k lepšímu fungování kognitivních funkcí mozku. 

Největším nepřítelem soustředění a paměti je však STRES. Pokud se budete učit v časovém presu a stresu, je to samozřejmě špatně a k ničemu. Je třeba se uklidnit. Nejenže se pak budete ve stresu hůře soustředit a hůře si látku zapamatujete, ale je klinicky dokázáno, že všechno to, co se při působení stresu naučíte, snadněji a mnohem rychleji zapomenete, nežli to, co se naučíte v klidu. Mně se toto stávalo vždy během zkouškového období, učila jsem se na jednotlivé zkoušky honem honem, velký stres a ani ne do měsíce po zkoušce jsem látku zapomněla. Jak to pak bylo také nepříjemné, když jsem se musela před státnicemi naučit vše prakticky od znovu, protože mi v té hlavě nic nezbylo.

Důležitým faktorem, který může zlepšit vaši schopnost učení, je strava. Neodbývejte se v jídle, tělo a především mozek určitě potřebuje k takovému výkonu spoustu živin. To ale neznamená, že se při obědě nacpete šesti knedlíky se zelím a vepřovím a vrhnete se na učení. :D Samozřejmě, že si takovou dobrotu dát můžete, ale musíte počítat s tím, že tak těžké a mastné jídlo bude tělo nějakou chvíli trávit a to znamená, že se na učení nějakou dobu po obědě moc soustředit nebudete. Na internetu se dají sehnat informace o tom, jaký jídelníček je pro vás vhodný, či jaké potraviny dodávají tělu nejvíce správných živin. :)

Tak a pokud po zkouškovém období či po maturitě trpíte únavou a vyčerpáním, nic zlého to není, je to naprosto běžná věc. Moje obvodní lékařka to nazývá - deprese z oproštění se od břemene - a trpí jí především studenti medicíny, kteří leží v knihách měsíce, bez toho aby vytáhli paty z domu a jakmile mají po zkouškách, nejdou pařit a oslavovat jako ostatní, ale odpadnou. Je třeba si zkrátka uvědomit, že mozek často v takovém stresu funguje na tzv. rezervy či na dluh. Dokud si sami budete uvědomovat, že nesmíte polevit a že se prostě učit musíte, bude fungovat, co to půjde (v rámci mezí, to je jasné). S tím se pojí další rada, která se mi osvědčila a tou je, že nesmíte moc polevit. Na celý víkend před zkouškou si říct, že si už odpočinete, nebo si nějakým dedopatřením namluvit, že jeden předmět už umíte, tak si dáte nějaký čas od učení volno. Takovou chybu jsem již udělala několikrát a snad ji už neudělám :D Pro mozek je takové polevení totiž signálem toho, že již splnil to co měl, že si konečně může odpočinout a to taky udělá. Výsledkem toho bude absolutní neschopnost se něco naučit, velká únava, vyčerpání. U mě se to projevuje například tím, že se mi chce hrozně spát a plně při vědomí dokážu být jen pár hodin denně, třesou se mi ruce, nemužu je udržet ani na klávesnici, motá se mi hlava, no zkrátka něco jako při chřipce. 
V tomto stavu se již nic moc nenaučíte a proto se to pokuste vydržet až do zkoušek, pak to trvá týden, někdy i dva, než se dáte dohromady (tudíž jestli jste si mezi učením chtěli odpočinout dva tři dny, je z toho nakonec chtě nechtě třeba i ten týden). Nemusím snad ani říkat, že to chce potom klid, hodně spánku, tekutin (nealkoholických samozřejmě), vitamínů a živin. A pak budete jako rybička a s titulem případně s maturitou! :)




Vím, že teď působím jako "hrozně chytrá" či jako něčí matka, ale vím co říkám a v tomto případě je rozhodně lepší situaci přehnat, nežli ji zlehčovat. :)

Takže, doufám, že článek bych alespoň trochu srozumitelný :D a hezký zbytek slunečného dne :)

Anetthe xSCHIZOPHRENICx

POZOR! Tyto a spousta jiných léků podlehne od 30. 6. 2012 zdražování. Spousta léků na lékařský předpis již nebude hrazena pojišťovnou. Především léky na teploty, alergie a ženské potíže,... Nevím do jaké míry jste o této věci informováni, ale pokud byste rádi věděli, za jaké léky si od 30. 6. 2012 připlatíte, seznam zdražovaných léků naleznete zde:
http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/za-tyto-leky-si-od-cervence-priplatime-uz-nebudou-na-predpis.html

pondělí 25. června 2012

BIODERMA HYDRABIO - recenze na cestovní balení


Ahojky :), tak jsem tu s recenzí na výrobky z cestovního balení řady Hydrabio od Biodermy.


Jak už jsem říkala v jednom videu, byl to prakticky zázrak, že jsem se k tomuto balení vůbec dostala. Když mi přišel letáček s nabídkou jedné Mělnické lékárny, bylo to zrovna pár dní před státnicemi a mně bylo jasné, že nemám šanci se tam ten daný týden dostat. Napsala jsem tedy e-mail, že bych o jedno balení měla zájem a týden na to, jsem si všimla e-mailu ve kterém stálo, ať se pro to klidně stavím. Když jsem po týdnu, který od nabídky uplynul, přišla do lékárny a ptala se na toto balení, bylo mi řečeno, že již první den bylo okamžitě vyprodáno (něco takového jsem samozřejmě čekala). Kdybyste viděli, jak mi spadl úsměv ze rtů, musela jsem vypadat jako smutné štěně :D Pak si mě ale naštěstí všimla druhá lékárnice, pamatovala si i mé jméno a běžela automaticky pro balíček do skladu. Poslední a jediné balení, které jsme jen pro vás schovali, říkala. Ani vám snad nemusím vysvětlovat, kolikrát jsem jim za to poděkovala, snad stokrát :D Má radost je nyní o to větší, že pokud tam budou mít někdy nějakou další výhodnou akci, mohu napsat e-mail a budu vědět, že mi zboží schovají :) No a teď k věci, že ano :D


Součástí tohoto cestovního balení jsou tři výrobky - micelární voda, hydratační krém a sérum, nejsou to úplně vzorková balení, vydržely mi na každodenní používání již přes 10 dní a vím, že ještě alespoň dalších 10 vydrží :D Předně musím uvést, že jsou to mé první vyzkoušené výrobky od Biodermy a že jsem si od nich na základě různých recenzí (především na Biodermácké micelární vody) hodně slibovala a mé očekávání bylo naprosto splněno.


HYDRABIO H2O - Čistící a odličovací hydratační micelární voda na citlivou a dehydratovanou pleť (20 ml)


Je to moje vůbec první micelární voda a hned takové nadšení :D Co je to vlastně ta micelární voda? Stručně řečeno (nejsem žádný odborník :) ) je to mycí voda charakteristická pro své speciální složení (obsahuje tzv. micely), která je vhodná především pro citlivou pleť, protože ji nijak nedráždí a lze ji použít různě, neboť je schopna zastoupit funkci odličovače, čistícího mléka i přípravků určených k tonizaci pleti a to vše bez toho, aby nějak pleť zatěžovala, dráždila, či ji dokonce vysušovala. Zkrátka takový malý zázrak :)

Co se týče této micelární vody Hydrabio H2O jsem s ní naprosto spokojená. Nepoužívám jí vyloženě na odličování, spíše na dočištění, ale co jsem četla recenze na odstatní micelárky od Biodermy, odličují prý všechny na jedničku a velmi jemně. Já si večer makeup smyji dvakrát hydratační tabletou (mýdlem) od Dove s obsahem 1/4 hydratačního krému a pak ještě použiji Dermacol Perfect Cleanser 3 v 1. Takto si obličej čistím již skoro rok a domnívala jsem se naivně, že má pleť po této proceduře zkrátka musí být čistá, omyl! Až když jsem poprvé vyzkoušela tuto micelárku, byla jsem na jednu stranu velmi potěšena a na druhou zděšena. Vatový tampónek byl totiž (a to jsem vody použila jen minimum, stačí jednou či dvakrát překlopit lahvičku na tampónek) naprosto až nechutně špinavý. Jasný důkaz toho, že mé dosavadní čištění pleti nebylo dostatečné, čistila jsem totiž jen povrch kůže, ale micelární voda má tu schopnost, že se dostane hlouběji do pokožky. Dalším důkazem toho, že tato micelární voda opravdu čistí je pro mne ten fakt, že od té doby co ji používám, se mi již během dvou menstruací neobjevil na obličeji ani jeden pupínek, takže už měsíc žádné zanícení! To je pro mě něco naprosto neuvěřitelného, protože jsem byla smířená s tím, že až do menopauzy, se mi zkrátka měsíc co měsíc před menstruací nějaký ten pupínek na obličeji objeví, ale nakonec tomu tak zřejmě vůbec být nemusí :D Krom toho pozoruji viditelný úbytek černých teček na čele a především bradě a trochu okolo nosu. Navíc po očištění se vaše póry stáhnou hezky zpátky na minimum a tím jsou ještě méně viditelné :) (možná jistá nevýhoda na noc, kdy by pleť potřebovala spíše dýchat). Parfemaci má velmi jemnou a řekla bych velmi čistou a svěží. Dalším obrovským plus samozřejmě je, že mne tato micelární voda nijak nedráždí, nemám žádná zarudlá místa, nic mne nepálí, dokonce nepálí ani v očích, takže si klidně mohu doodlíčit řasy a to bez obav. Jak již název této micelárky napovídá, měla by pokožku hydratovat a tak skutečně činí, pleť mám po ní jemnou, nevysušenou, nijak mi nepne, takže PECKA! :) Jakmile po státnicích seženu práci, po první výplatě si pro ní běžím :D I když  je to drahý výrobek, vyplatí se do něj podle mého investovat. Často se na výrobky Biodermy totiž pořádají i slevové akce :) Jediné co bych jí vytkla, že mi po ní pleť trošičku lepí, ale není to nic vážného, s ohledem na její kvality jí to mileráda prominu :)


HYDRABIO LÉGÉRE - Lehký hydratační krém na citlivou normální až smíšenou dehydratovanou pleť (15 ml)


Co je psáno, to je dáno, aneb lehký skutečně je, je to až neuvěřitelné jak dokáže hydratovat pleť a přitom být tak lehký (báječná věc pod makeup :) ) Pro citlivou a dehydratovanou pleť je jednoznačně určen správně. Opět mne nic neštípalo, žádná zarudnutí, jen jemná hydratovaná pleť, bez jakéhokoli pocitu zatížení krémem. Opět malé malinkaté mínus, stále se mi zdá, že také drobátko lepí. Parfemace je jemná, při aplikaci příjemná a pár minut po nanesení ji už snad ani nepocítíte. Tento krém bych si taky jistě pořídila, ale pokud máte nějaký svůj oblíbený, rovněž vysoce hydratační a přesto velmi lehký krém pro citlivou pleť, nemusíte do tohoto dražšího výrobku investovat. :) Do čeho už bych spíše investovala je jejich sérum

HYDRABIO SÉRUM - Intenzivní hydratační sérum pro citlivou dehydratovanou pleť. (15 ml)


Tuhle věcičku si pak rovněž ráda pořídím v plném balení protože skvěle hydratuje a jak jsem říkala již v jednou videu, zmizela mi po jeho uživání má vysušená místečka na obličeji. Nemusíte ho užívat na celý obličej, já ho pak užívala jen lokálním způsobem, tam kde je potřeba a myslím, že se vyplatí do něj investovat, protože například v zimě by mohl být nepostradatelným pomocníkem. V zimě je totiž kůže hodně namáhána a vysušována mrazy a toto sérum na gelové bázi je tak lehoučké, že jej můžete použít opět i pod makeup či bázi :)

Tak to by bylo k recenzi vše :) Vím, že je poněkud jednostranná, ale nevychvaluji tu výrobky Biodermy, protože mě za to zaplatili, či protože toto balení stálo jen 99,- Kč, ale proto, že tato kosmetika naprosto splnila má očekávání a že byť je sice jednou z dražších, jeví se mi jako vysoce kvalitní :) A navíc je bez parabenů. :)

Tak hezký den

Anetthe xSCHIZOPHRENICx




pátek 22. června 2012

Gimp - GNU Image Manipulation Program



Tento článek se bude týkat programu na úpravu fotografií, který nese název Gimp.
Kdo sleduje má videa ví, že v tomto programu upravuji především své fotografie. Často se u mých tutorialů objevují dotazy, týkající se právě tohoto programu. Já pracuji s Gimpem přesněji už asi čtyři roky. Co se týče úpravy fotografií, jsem laik a samouk, vše jsem odkoukala z internetu a youtube videí, další zkušenosti plynuly z učení ve stylu - pokus -> omyl -. Na tento program jsem narazila ještě v době, kdy jsem používala operační system Windows XP a je možné si ho stáhnout například na stránkách slunečnice.cz, atd.. ( Je možné jej stáhnout i s Češtinou) V současnosti používám verzi Gimpu 2.6, která byla součástí instalačního balíčku operačního systému Linux Ubuntu 10.10 Maverick. (Kdo není fanouškem operačních systémů Linux, tak o něm asi nebude moc vědět. Setkat se s ním můžete spíše u firemních počítačů, nežli u počítačů určených k domácímů použití. Některé technické parametry či typické rysy pro tyto operační systémy vynechám, protože přepokládám, že by vás to stejně moc nezajímalo :D Jen řeknu, že operační systém Linux je v současnosti velmi kvalitním operačním systémem, který je snadno ovladatelný jako například Windows, chce to jen trochu cviku. Jeho výhodou je, že si jej můžete zdarma stáhnout na internetu a při instalaci samotného OS získáte zdarma i sadu dalších aplikací - vše je součástí toho instalačního balíčku :), proto když si Linux nainstalujete, máte tam automaticky zdarma aplikace jako Gimp, Open Office, Adobe, prohlížeč Mozilla Firefox, různé přehrávače, programy na úpravu videí, programy na úpravu hudby, hry, slovníky.... Přes jednoduchou aplikaci Správce balíků Sinaptic si pak můžete snadno nainstalovat neuvěřitelné množství dalších aplikací. Další výhodou tohoto OS je, že k němu nepotřebujete antivirový program, protože veškeré známé viry, které existují, napadají spíše jen OS Windows, zkrátka trojského koně tu nechytíte. :) Nicméně časem se jistě nějaký blbec najde a viry i pro OS Linux vymyslí...Samozřejmě že OS Linux má i jisté nevýhody, ale o tom se více dočtěte případně na internetu :) Jinak pozor, Ubuntu 10.10 Maverick je již zastaralá verze, na které již nejsou poskytovány aktualizace. I já sama proto budu OS upgreadovat na novou verzi Ubuntu 11.04, nebo zkrátka za jinou novější verzi :) )

Gimp - The GNU Image Manipulation Program je, tedy alespoň pro mě, uživatelsky velmi příjemným programem. Nezdráhala bych se jeho kvality srovnávat s Photoshopem, i když samozřejmě se mu úplně rovnat nemůže. Pro úpravu fotografií (tedy alespoň tu základní) tu však najdete vše co je třeba :) Často se tento program využívá spíše pro grafickou práci - tvorbu různých nápisů a podobně, ale jak říkám, dají se v něm pěkně upravovat i fotografie. Můžete v něm retušovat, vyhladit pleť (tlačítko rozmazávání), odstranit akné (razítko), vybělit zuby, poupravit bělmo, obarvit jakoukoli část obrázku chcete, měnit barvy lze tedy velmi snadno a to hned několika možnými způsoby, můžete tu zvětšit objem vlasů, ubrat nějaký ten špíček v rámci možností, přífouknout rty, zmenšit nos, vytvořit kompletní makeup,.. Je možné v něm vytvářet i rozsáhlejší photomanipulace za pomoci několika filtrů a především možnosti pracovat s jednotlivými vrstvami, což je možnost k nezaplacení :)Tím pádem je tedy možné změnit například pozadí, přidat ofinu, kterou najdete na internetu, nebo nějaké tričko, či polštářek, popisky, a podobně. Kdo zná photoshop, tak mi rozumí :) Zdarma si pak můžete na stránkách DeviantArt stáhnout různé sady stop štětců (tvary cákanců, řasy, stíny, glitry, jizvy, květiny, spirály, no je toho spousta ).

Já budu určitě pokračovat v natáčení tutorialů (momentálně ale moc není co upravovat, takže čekám na to, až mi snad bude zapůjčena zrcadlovka :) ) Zde jsou má dosavadní videa pohromadě. Postupně je budu přidávat i sem na blog :)


A tady malá ukázka toho, čeho lze v Gimpu dosáhnout :)
Upozorňuji, že jsem tedy laik a nevím, jestli možná právě proto jsem nad úpravou některých fotografií trávila i sedm hodin :D (příkladem je Pop Art, Pin Up či Splash)

Tento rok bych si ráda zaplatila nějaký kurz úpravy fotografií a věnovala se tomu naplno, protože mě to opravdu hrozně moc baví. Je to kreativní, mohu při tom zužitkovat vlastní nápady, nějakým způsobem se realizovat :)

Tak sice to nebyl článek o kosmetice, ale přeci jen může být pro někoho dobrým tipem na nový program na úpravu fotografií :)

Mějte se hezky :)
Anetthe xSCHIZOPHRENICx

Čtvrteční nákupy



Včera jsem byla na předváděčce jednoho ozdravujícího přístroje (podle mého fungoval evidentně na principu placeba, ale co už :D), no a pak jsem se nezapomněla stavit v drogérii (konkrétně DM), protože jsem potřebovala řasenku. Nakonec jsem ulovila nějakou novinku od Miss Sporty - Studio Lash 3D Volumythic Mascara a stála mě pouhých 69,- Kč.
Vzala jsem ji nejen proto, že mne zaujala její cena, že je to "novinka" a že má pro mne celkem zajímavý kartáček, ale také proto, že mám velmi dobré zkušenosti se řasenkami Miss Sporty, konkrétně jen s řadou Studio Lash (patří tam ještě jedna růžová a jedna zelená řasenka), všechny tři mají silikonové kartáčky a mně to vyhovuje :) Až pořádně vyzkouším, napíšu recenzi.

Dál jsem ve slevách ulovila zřejmě multifunkční líčidlo, či tvářenku od Alverde v odstínu 603 Sweet Rose.
Stála mně jen 25,-, takže proč ne i když si nejsem jistá, jestli ji opravdu zužitkuji :D. Co mi na ní vadí je její pro mě až příliš mastná, spíše vosková konzistence. Je to velmi nepraktické a hůře se tak nanáší. Barva je to ale krásná, co říkáte? :)

No a poslední věcí, kterou jsem koupila je Balea Spray Aqua - osvěžení pro obličej a tělo s mořskými minerály. Né že bych tenhle sprej nutně potřebovala, ale bylo neuvěřitelné horko a dusno, tak jsem si řekla proč ne. Balea Spray Aqua stojí tuším jen 39,- Kč (75 ml) a bylo již poslední (čekalo akorát na mě :D)

Prý je to "Speciální očištěná voda s mořskými minerály, osvěžuje Vaši pleť a pečuje o ni. Osvěžující hydratace pro tělo a obličej. Ideální na léto, na cesty, do práce, při sportu či na volný čas. Dermatologicky testováno a bez parfemace". Bez parfemace tento Aqua Spray nejspíše bude, tedy ve skutečnosti vždy něco cítím, ale nejsem si jistá, zdali to není náhodou spíše můj sprchový gel od Dove :D, i kdyby tam parfemace byla (jakože se alespíše přikláním k tomu, že není), voněla by jen velmi jemně. Ohledně složení, jedná se spíše o přírodní výrobek (uvedena je voda, mořská sůl, glycerin a nějaké pohánějící plyny, nic hrozného). Co se týče osvěžení, tento úkol plní báječně. Jak říkám, ve čtvrtek bylo na Mělníku nesnesitelné horko a tahle věcička mne příjemně ochladila, mohla bych jí na sebe plácat celý den :D Stříkala jsem jí na ruce, na dekolt, za krk, kdybych neměla legíny, nastříkám si jí i na nohy. :D To by bylo co se týče osvěžení těla, ale co ten obličej? Osvěží jej, to ano, ale nejsem si jistá, jestli neponičí makeup, protože i když to má být klasický sprej (jako například deodorant), tak spíše funguje jako takové kropítko. Kapky, které ta lahvička vyplivne jsou celkem veliké, nevytvoří tak na obličeji jen příjemný osvěžující film, ale obličej spíše zmáčí (aplikaci na oči a především řasenku bych se tedy vyhla). Nicméně pokud jste někde na koupáku či u moře nenalíčení, je to supr věc i na obličej :)

Používáte na léto také nějaké minerální vody? Pokud ano tak jaké? Já si brousím zkoubky na minerální vodu La Roche Posay, prý je výborná :) V horku moje kůže na obličeji totiž velmi pne, celkově mám pokožku podrážděnou, štípe a tak, proto si myslím, že to jedna z věcí, která se v kabelce neztratí :)

Snad se vám článek líbil :)

Anetthe xSCHIZOPHRENICx

Gelové barvy na vlasy

Příjemné páteční odpoledne, mám tu pro vás článek týkající se gelových barev na vlasy. :)



Předně chci říct, že tímto článkem nechci nikoho nutit do toho, aby si obarvil hlavu na modro. Píšu ho proto, že vás chci seznámit s mými zkušenostmi s těmito barvami a popřípadě vám poskytnout pár tipů, které se mi osvědčily.

A ano, vím, že tyto barvy jsou pro mnohé diskutabilní, že se to nemusí líbit každému. Pokud chce někdo zůstat u klasiky (černá, hnědá, blond), tak ať si tam klidně zůstane, ale nerada bych pod tímto článkem četla komentáře tipu: "jak z cirkusu" "to je otřesné" "zavřít do blázince" "ta to nemá v hlavě v pořádku" "v tom bych nevylezla ani k popelnicím" a podobně. Takové narážky slýchám již pár let a věřte mi, že i když mám na hlavě fialovou či modrou, neznamená to, že mi hráblo, nebo že jsem narkoman, nebo že mám v hlavě nas... no :D Tak to jen tak z úvodu a teď již k věci. :)

Gelové barvy na vlasy jsou mládeží vyhledávané už hezkých pár let, není to tedy žádná novinka. Jak již jejich název napovídá, složení těchto barev je na gelové bázi. Zpravidla tak neobsahují ani peroxid, ani amoniak či ani čpavek, proto je známo, že vlasy sami o sobě nijak neničí. Jsou to však barvy polopermanentní, ulpívají jen na povrchu vlasu a proto se velmi rychle smývají (k tomu se dostaneme později) Oblíbenými se staly ale především pro jejich širokou škálu odstínů, od bílé, přes žlutou, zelenou, modrou, fialovou, růžovou, červenou, oranžovou až například k černé.

Gelové barvy na vlasy vám muže nabarvit kadeřnice, ale můžete je v klidu aplikovat i doma (tak to činím já).
Mezi nejvyhledávanější značky gelových barev patří jistě barvy Directions či Manic Panic. Nevýhodou těchto barev je jejich cena, kelímek zpravidla stojí okolo 200-400. Kelímek vám sice vydrží na více použití (obzvlášť pokud barvíte jen pár pramínku), ale na druhou stranu musíte barvu aplikovat častěji, nežli barvu klasickou. Tyto barvy lze nejlépe sehnat na internetu, v běžných drogériích je nenajdete. Často se dají sehnat také v metal shopech a podobně.


Gelové barvy chytí nejlépe na velmi světlé vlasy, pokud máte vlasy tmavé, s výrazným barevným účinkem nepočítejte. Nejlepší je vlasy před aplikací "gelovek" odbarvit (to je jediná možnost, kdy mohou gelové barvy na vlasy vlasům nepřímo škodit, odbarvování vlasů totiž vlasy ničí).
Tato barva obarví jinak vše kam se dostane, je potřeba být opatrný a rukavice jsou nutností. Doporučuji před aplikací například čelo a uši potřít vazelínou. 
Barvu nanášejte jen na čisté omyté vlasy. Jinak barva špatně chytí (navázala by se totiž jen na prach, nečistoty, popř. stylingové připravky a při nejbližším mytí by se o to více vymyla). Barva také lépe chytá pokud ji nanesete na vlhké vlasy, nežli na vlasy suché. A vlasy musí být omyté jen šamponem, žádné kondicionéry i masky!! Ty si na vlasy dejte až po barvení.
Jak jsem již zmiňovala výše, tato barva se vymývá a to velmi rychle. Nemůžete si myslet, že vydrží například tak jako barva permanentní (běžně z drogérií). Ulpívá na povrchu vlasu a při každém mytí se smyje o nějaký ten odstín. Pokud si tedy myjete hlavu každý den, zapomeňte na ni, byly by to pro vás vyhozené peníze. Navíc pokud používáte větší množství stylingových připravků (laky na vlasy apod.), smývání barvy to ještě více urychlí. Tipem jak prodloužit životnost barvy na vlasech a jak docílit i intenzivnějšího odstínu je vlasy po barvení omýt octovou vodou. Krom toho platí zde pravidlo, že čím déle barva na vlasech bude, tím více zapůsobí, nemusíte ji tak smýt již po půl hodině, ale nechte ji působit klidně 2 - 3 hodinky pokud máte čas.
Častým dotazem bývá, zdali je možné sehnat podobné "barevné" barvy, které by se nesmývaly. Řikám ne, nebo o nich alespoň nevím. Krom toho je třeba mít na paměti, že se tyto barvy nevymývají jako barvy klasické (tedy, že by byly světlejší a světlejší), ale z růžové často vzniká nevzhledná barva grepu, z tyrkysové či modré brčálově zelená. Buď je pak třeba vlasy perfektně omýt, či obarvit zpět na vaši barvu původní.

A protože i já jsem propadla kouzlu gelových barev (je to už hezkých pár let zpátky, ale fotografie z dob červených, oranžových či růžových vlasů nevlastním), můžete se podívat na to, jak můžou takové barvičky vypadat :)
Mějte se hezky
Anetthe xSCHIZOPHRENICx







středa 20. června 2012

Barva na řasy a obočí - Swiss O Par

Zdravím, :)

tak bych tu měla jednu čerstvou recenzi na barvu na řasy a obočí od značky Swiss O Par.

Nevím, jestli jsem to v některém videu zmiňovala, ale jsem od přírody blondýna, což se podepsalo žel bohu i na mé barvě obočí a řas. Když se odlíčím, tak je to jedním slovem hrůza. Světlounké neviditelné blond řasy a obočí. Co se týče obočí, zas až taková hrůza to není, protože se mohu tím pádem méně starat o jeho vytrhávání, ale u těch řas mi to hodně vadí. No a protože jsem se chtěla cítit přitažlivěji i nenamalovaná (nebo alespoň bez toho, abych děsila okolí), rozhodla jsem se vyzkoušet tuto barvu na řasy. Proč tuhle? Protože je dostupná v běžných drogériích. Jediné co mi na ní vadí je její cena, stojí něco okolo dvou set. Co mne na tom ale utěšuje je ten fakt, že není jen na jedno použití, ale vydrží snad i na pět až šest aplikací. Já konkrétně jsem si vybrala černou barvu, zprvu jsem měla strach, jestli to na mě nebude působit moc agresivně, ale obavy byly zbytečné.

S barvou se mi pracovalo velice příjemně. Při aplikaci mne nic nepálilo, nedráždilo. Jen snad jednou se stalo, když mi slzelo oko, že se mi vodička dostala až k vnějšímu koutku, tak to trochu štípalo, ale nebylo to nic co by vatová tyčinka nezvládla :).

V balení najdete vše co potřebujete. Začíná se tak, že si na odmaštěné, umyté a suché řasy nanesete průhlednou tekutinu za pomoci vatové tyčinky, tu necháte působit asi 1 - 2 minuty a následně nanesete rovnoměrně za pomoci hřebínku gel, který okamžitě začne působit a obarví vše, kam ho nanesete (pozor na kůži :D). Oči si pak můžete umýt ihned po aplikaci, protože máte hotovo. Příjemné, rychlé a u mě bez nějakých komplikací. Jestli vám ale mohu poradit, tak nanášejte gel hřebínkem například na horní řasy i zvrchu, protože jinak budete mít obarvený spíše jen spodek.


Jak jsem říkala, barva obarví vše, kam se dostane a v tom lze shledávat jistý závažný problém, protože i v návodu se píše, že se poté barva špatně odstraňuje. Co se týče řas tak pod spodní řasy nalepíte ochranou "pásku", která je součástí balení. Aby mi lépe držela, oblízla jsem ji jako známku na dopisy a přilepila. Pak držela jako přibitá. :D Na horní víčko jsem pak vatovou tyčinkou nanesla mastný krém (můžete použít samozřejmě i vazelínu), nevynechejte oblast těsně nad řasami. U obočí jsem pak postupovala tak, že jsem ho kolem dokola obkroužila stejným krémem :) Pokud by se vám barva přeci jen dostala i na kůži, má sestra jí prý pak celkem snadno odstranila micelární vodou od Ziaji.

Na řasy jsem barvu použila dvakrát po sobě (po první aplikaci jsem je neměla obarvené zvrchu a navíc jsem použila málo průhledné tekutiny, takže barevný účinek nebyl takový, lepší je mít řasy vodičkou opravdu nacucané) a na obočí jsem ovšem aplikovala barvu jen v malém množství, protože jsem měla strach, aby ze mě nebyl nakonec další Brežněv. Výsledek obarvení si můžete zkontrolovat na fotografiích :)

Pokud by někoho zajímalo, jak jsem z mých hrozivě vypadajících zarudlých očí vykouzlila takovéto zdravěji vypadající bělmo, tak vám sdělím, že to bylo za pomoci očních kapek Spersallerg. Ukázalo se totiž, že v nich mám již nějaký zánět a proto mi byly tyto kapky předepsány. Obdobný účinek ale prý mají právě i oční kapky Visine, které lze zakoupit bez lékařského předpisu.

Tak to bychom měli :) Omlouvám se za překlepy a případné hrubky, je čtvrt na jedenáct a já jsem ráda, že jsem ráda :D. Tak se jdu vyspat, abych byla na tu zítřejší proceduru čilá, dobrou noc ;]

Anetthe xSCHIZOPHRENICx


Gelovky

Dobrý večer všem :)

na youtube se objevilo pár dotazů týkajících se mých nehtů a prosby abych natočila nějaké video. Protože jsem ale v modeláži gelových nehtů naprostý začátečník a amatér, prozatím asi video o nehtech nenatočím. Můžete se ale podívat na ukázku mých gelových nehtů, které si modeluji na šablonku sama. Tipy mi totiž nevyhovují, neholduji moc těm sekundovým lepidlům, navíc mi přijde, že nehty modelované na šablonku drží pevněji. Z toho důvodu však ale mé nehty zprvu vypadaly velmi neforemně. Každý se učíme že? :)

Sadu na nehty jsme s mamkou objednaly přes internet, bylo tam vše potřebné pro začátečníky. Postupně jsme si pak dokoupily jen nějaké barevné gely, různá zdobení, pilníky, a pod.

Dost barev si míchám sama (jako například tu meruňkovou, světle fialovou,..).

A ještě bych chtěla říct, že pokud má doma někdo takovou obdobnou sadu a je rovněž začátečník a odlupují se mu nehty od kutikuly dál, vyřešila jsem to tím, že jsem si objednala UltraBond a k tomu budu přiobjednávat Base gel. Často totiž tyto sady na gelové nehty obsahují třífázové gely (průhledný, pink, french white), ale s těmito gely moc spokojená nejsem (možná je to výrobcem, kdo ví). Je sice hezké, že tyto třífázové gely můžete, jak již název napovídá, použít na všechny fáze, což znamená, že plní funkce base gelu, builder gelu a i například finish gelu, ale příjde mi, že to zvládají spíše "polovičatě" :D Například ten gel co nám přišel v sadě se absolutně na modeláž moc použít nedá, protože se neuvěřitelně roztéká...no dost kecání a tady se můžete podívat na fotky :)

Nehty jsou v přesném pořadí. Tedy mé 2. (první jsem ani nefotila, to byla klasická francouzská :D) 3., 4., 5., 6..


Inspiraci hledám na internetu. Často si prohlížím obrázky na google.com, nebo koukám na tutorialy na youtube :)


Gelové nehty

Ahojky :)

dneska nějak nebyl čas na psaní článku a zítra se chystám na ošetření nějakým speciálním přístrojem. Procedura má napomáhat od bolesti. Včera mi to bylo nabídnuto zadarmo, tak proč to nezkusit :D

Mám tu pro vás alespoň ukázku nehtů, které jsem dnes vytvořila. A pokud by mi někdo chtěl říct, že je mám nepřesné, tak ano, vím to. Ale ruce se mi po lécích prostě třesou, takže jsem ráda, že se mi to povedlo alespoň takto :D :)






Přeji hezký středeční večer :) Anetthe xSCHIZOPHRENICx

úterý 19. června 2012

Anetthe xSCHIZOPHRENICx - mé fotografie




Ještě tu mám pro vás takovou drobnůstku. :) Je vidět, že o mé fotografie se zajímá celkem dost z vás (soudím podle počtu nových žádostí o přátelství u mě na facebooku). Jelikož by mi to na facebooku ale jaksi mohlo trochu přerůst přes hlavu - jistě mi rozumíte :), poskytnu vám jinou možnost, kde můžete vidět mé fotografie. Pokud si mne nevyhledáte v obrázcích na google.com (anetthe xschizophrenicx) :D Můžete si mě najít na DeviantArtu :) 



A pokud byste se mě chtěli na něco zeptat pište na - dontgowiththeflow@seznam.cz

Mějte se blaze! :)

Anetthe xSCHIZOPHRENICx

Třikrát hurá, blog je vytvořen :D :)

Krásný den Všem :)

 

Konečně jsem se dokopala k založení blogu, ale abych pravdu řekla, stálo mě to nervy :D Jsem v tom samozřejmě úplný nováček, ale doufám, že se to časem poddá a já budu brzy vědět jak na to. Zas tak snadno se nevzdám :D Každopádně kdyby měl někdo pro mne nějakou radu, sem s ní! :) Vím, že jsem říkala již před nějakou dobou, že si blog pořídím, ale to horko...to horko mi to nedovolilo. Mám podkrovní pokoj a teplota tu přes den dosahuje až přímo k vražedným číslům, a tak jsem se raději válela na zahradě, nebo se cachtala v bazénu, snad mi prominete :) Tak toť vše na úvod. Kdo musíte být v práci či ve škole, tak ať vám to co nejrychleji příjemně uteče :) a já si jdu umýt obličej a udělám si nehty. :D (Máme dva psi, kteří se dnes porafali a když jsem je chtěla od sebe odehnat, jeden nehet mi vyloženě odletěl... no co, stejně už mi odrůstaly..). 



PS: Na Mělníku v drogérii Rossmann jsem ještě dnes jako nějakým zázrakem stihla akci na výrobky Dove, která měla skončit již v neděli 17. 6.. Při koupi dvou libovolných výrobků Dove jsem zdarma získala krém na ruce Intensive Noursihment o 75ti ml (nádherné voní a ruce mám po něm heboučké). Aby toho nebylo málo, tak veškeré jejich sprchové gely byly zlevněné na 49,-. Ooo vy víte jak já jejich sprcháče miluji, protože neuvěřitelně hydratují a pokožku mám po nich již na první pohled výrazně kvalitnější, takže vyzkouším jejich sprchový gel "Toning", který má zvyšovat elasticitu pokožky a posílit ji. Zkuste klidně také ještě nějaký Rossmann, třeba tam podobnou akci ještě jako já stihnete :)
Tak a teď už opravdu hezké odpoledne :))


Anetthe xSCHIZOPHRENICx