Ženský koutek plný recenzí kosmetiky, tipů na účesy, rad týkajích se photomanipulací a spousty jiných věcí. :) Doufám, že se Vám tu bude líbit. Přeji hezký den! :)

Psát Vaše dotazy mi můžete na e-mail dontgowiththeflow@seznam.cz , pokud to bude v mých silách, ráda odpovím :)


sobota 15. září 2012

Recenze - Elf

První zkušenosti s Elf kosmetikou



Takže slibovaný článek o recenzi dvou výrobků od Elfu, které jsem si objednala z jejich internetového E-shopu. Jdeme na to :)


Začnu paletou 32 stínů. Koupila jsem jí ve výprodejové akci za 109,- Kč, což je podle mého supr cena. Na výběr byly dvě, jedna obsahující teplé odstíny (tu vlastním já) a jedna s chladnými odstíny. Jak jsem již zmiňovala ve videorecenzi,

 

poslední dobou se mi v líčení hodí spíše zemitější a přírodní odstíny, takže tato paleta byla pro mne jasná volba. Stíny jsou na tu cenu velmi dobře pigmentované...i když některé hůře, některé lépe. Až se budete dívat na ukázku odstínů, co se týče světlých barev, musela jsem hodně vrstev přidávat, aby byly skutečně na fotce dobře vidět. Světlé odstíny jsou totiž pigmentovány skutečně méně, ty tmavší jsou pak ale naprostá pecka. Využila jsem paletku v líčení inspirovaném makeupem od Dioru - zde sami můžete vidět některé odstíny v akci. :)

 

Většina stínů je matná, což mi vyhovuje, jen pár odstínů obsahuje jemný shimmer a to většinou shodný s odstínem samotného stínu (fuj, pěkný jazykolam, když tohle vyslovíte nahlas :D) Můžete pak v paletce najít kouzelnou bronzovou či zlatou barvu, která na oku vytvoří naprosto okouzlující efekt!

Co se týče těch světlých stínů, tam je zkrátka problém nejen v pigmentaci, ale i v tom, že na oku vypadají ve finále všechny skoro stejně a to je celkem na nic, když vezmu v potaz, že asi čtvrt palety zaujímají právě tyto světlé odstíny. Prostě nepoznáte nijak zvlášť rozdíl mezi pastelovou žlutou, růžovou, nebo oranžovou a to je trošku škoda.










Součástí baletky byl oboustranný pěnový aplikátor - ten já nevyužívám, protože se mi s takovým náčiním prostě špatně stín nanáší, ale hodit se může vždycky. Co ale oceňuji je velké zrcátko, které je součástí paletky. :) Ovšem otvírání paletky je katastrofa...vždy s tím hrozně bojuji. Když už si na tom fakt nezlomíte nehet, tak přijdete o všechny vrstvy laku na nehtech a to by se zkrátka dít nemělo!

Celkově paletku mohu doporučit, pokud rády obměňujete svůj makeup a rády experimentujete :) Jen si musíte dát pozor na to, že stíny také celkem slušně práší - i když dá se to přežít. :)



Další věc, kterou jsem si zakoupila je Bronzer - je to ta věc, kterou já vám moc doporučit zkrátka nemohu (opět se můžete podívat na video). Pigmentace Bronzeru je skvělá. Pěkný hnědý odstín s jemňoučkým bronzovým shimmerem. 


Ale prostě příšerácky práší a je špatně zapečený. Chci říct, je to asi jemný prášek, občas nějaká hrudka, ale stačí v něm trošku vymáchat i můj jemný štětec a v bronzeru se objeví díra o velikosti kráteru..bronzer je pak všude, na rukou, na stole, na rukojeti štětce a balení je tím celé oplácané ze všech stran. 


Před aplikací teď musím bronzer nejprve oklepat do kapesníku a pak až s ním mohu manipulovat. Součástí je drobné zrcátečko, což je plus a také drobný štětec - ten se moc použít nedá, protože je příšerně hrubý. Stál mne sice v akci 49,- Kč, ale nyní stojí již 75,- Kč. Když si k tomu přičtu ještě poštovné a balné ( na dobírku 130,- Kč a při platbě předem na účet nějakých 70,-), jsou to vyhozené peníze. Stejně tak si dle mého můžete zakoupit nějaký bronzer v drogérii, který vám poslouží stejně dobře (pigmentaci i odstín si navíc můžete v obchodě zkontrolovat). Já ho samozřejmě vyplácám, ale další si pořizovat již nebudu. 

Anetthe xSCHIZOPHRENICx :))

3 komentáře:

  1. Ty stíny mi přijdou moc krásné, jen škoda že práší :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stíny jsou opravdu moc pěkné. Navíc se mi líbí, že paleta obsahuje jak řadu přirozených odstínů na den, tak i něco divočejšího na večer :) No když přežiješ to prášení, tak se to dá. Je to tedy paleta z té základní řady nakonec. Tak třeba paleta ze studio řady již bude lepší :)

      Vymazat
  2. Ahoj Anet,

    co se týče debilního otvírání některých stínů, zrcátek a tvářenek, to si zažívá asi každý...
    Vždycky k tomu (-a podobným nepovedenostem) poznamenám něco ve smyslu, že to určitě vymyslel nějaký chlap... :oDDD
    Ale proč to píšu - to ví každý... Řeším to tak, že zjistím který "zoubek" to způsobuje a malinko ho opiluju pilníkem nebo oškrábu nůžkama, pokud se tam pilník nedostaně...
    Otvírá se to pak o hodně líp... :o)))

    měj se krásně
    papa Ev

    OdpovědětVymazat